Kontakt
CIMI AB, Box 99, 761 21 Norrtälje
Besöksadress: Baldersgatan 3, 761 50 Norrtälje
0176-130 64 goran.s@cimiab.se

Välkommen till Reflexsnurran

Reflexsnurran/Reflecthor  används i trafikmiljöer vid övergångställen och busshållplatser.

Reflexsnurran kan beskrivas som en fast monterad personreflex som är avsedd att rikta uppmärksamheten mot användaren på olika platser i trafikmiljön. Den består av en hållare och en kullagrad skiva som har två ytor med reflekterande material. Skivan har en inbyggd vikt, som gör att den stannar i ett läge där reflexerna skyddas mot smuts och UV-strålning.

Användaren sätter själv skivan i rotation, och ingen ytterligare energi behövs i form av elektricitet eller batterier.

Andra användningsområden kan även vara inom sjöfart eller signalering vid exempelvis räddningsaktioner med flyg eller helikopter mm.

Om oss

CIMI AB startades den 26 Februari 2008.

Inriktningen var trafiksäkerhet och innovationer i trafiken.
Företaget utvecklade Reflexsnurran, som är en patenterad produkt för ökad säkerhet på olika platser i trafiken i Sverige och andra länder.

Ägare och VD: Göran Lindblom

Reflexsnurran startade som en idé, när jag som bussförare såg barnen snurra med sina hängreflexer vid hållplatsen. En sådan där skulle ju finnas på varje hållplats!

Reflexsnurran testades sedan vintern 2008/09 av Busslink i samarbete med Storstockholms Lokaltrafik. Resultatet var mycket tillfredsställande, och den allmänna uppfattningen var att Reflexsnurran starkt bidragit till ökad trafiksäkerhet och till kollektivtrafikens produktförbättring.

Dåvarande huvudskyddsombudet i Kommunal Stockholm Sektion 34, Åke Rönnholm, menade att detta var en stor hjälp för förarna och att deras arbetsmiljö förbättrades avsevärt. ”Redan direkt efter uppmonteringen av snurran uttrycktes ett mycket positivt mottagande. Detta har fortsatt under hela testperioden med samma positiva omdömen.

Åke Rönnholm:
Från vår sida kan testet sägas ha infriat de förväntningar som vi kunde och ville ställa på ett hjälpmedel av denna typ.
Den största fördelen med snurran, är enligt vår bedömning, att resenärerna alltid kan göra sig synliga genom reflexen.
Storstockholms Lokaltrafik (SL) är positiva till Reflexsnurran och har godkänt att den får sättas upp på samtliga deras hållplatser”.

Specifikationer

Allt som behövs för att montera Reflexsnurran på en hållplatsstolpe är en skiftnyckel. Dessutom finns hål för direktmontering på trä/betong.
Två stycken snabbfäste för 60 mm stolpe ingår.

Väggfäste i rostfritt stål finns för montering på vindskydd av glas/aluminium, vinklade väggar etc. Ytterligare varianter tas fram efter kundens specifikation.

Materialspecifikation

Stativ

Rostfritt stål SS 2320

Skiva

Polypropylen

Reflex

3M trafikreflex

Lagring

2 st rostfria, täckta kullager

Nit

Mässing 8 mm

Höjd

400 mm

Bredd

300 mm

Djup

37 mm

Snabbfästen

Aluminium med galvad skruv

Miljö och garanti
Allt material är återvinningsbart.
Två års garanti mot fabrikationsfel.